Dag 5: Tofino – Nanaimo

Dag 5 (2 Juni 2012) Tofino – Nanaimo 210 km.

Bij het ontwaken was ik even een tijdje druk om alle felicitatie’s te beantwoorden bedankt nog allemaal :-)

We zouden vroeg weggaan, en ondanks dat de gang er bij mij niet echt zat reden we nog om 9:00 uur van de camping. Als eerste gingen we de Rainforrest trail lopen dit was ongeveer 1,5 km, maar wel met veel dalen en stijgen dus we hadden onze ochtentgymnastiek gelijk gehad. En het was zeer de moeite waard, toch heel apart om te zien. De paden waren mooi aangelegd met omgevallen boven houten flonders en trapjes. Had volgens mij de stand van de camera niet helemaal goed staan. En dat is wel jammer want nu ziet het er allemaal een beetje flets uit. Want onderweg zeiden we al tegen elkaar, nu de zon schijnt gaan wij het regenwoud opzoeken :-).

Daarna wilde we de bogtrail lopen, maar om 1 of andere reden mocht je daar niet parkeren met de camper. Je ziet bijna alleen maar campers dus helemaal snappen doen we het niet. Nou dan maar even kijken bij het visitorcentre, hier was het uitzicht schitterend op zee. De zee was behoorlijk ruw, en daar hebben we wel even van genoten en een paar foto’s geschoten. Daarna ging de reis verder naar Cathedral Grove, hier is een deel toeganglijke gemaakt om de meest reusachtige sparren van Vancouver Island te zien. Ook hier is alles weer mooi aangelegd, en genieten we volop.

De zon was ook steeds meer gaan schijnen, niet dat we daar zoveel aan hadden in het bos. Maar dan krijg je soms toch een mooie lichtval. Op de foto’s komt het nooit zo goed tot zijn recht, maar neem maar van ons aan het was prachtig. Rond 15:00 uur besloten we weer naar de camping te rijden die we eergister ook hadden gehad. Deze was mooi ruim, mooie plekken met zicht op het water. En omdat nu de zon ook nog scheen konden we er meer van genieten. Eenmaal op de camping nog even een rondje gewandeld, de camping is groter dan we dachten maar we lopen lekker in het zonnetje dus wat wil een mens nog meer. Als eten hebben we broodje hamburger lekker makkelijk na een mooie toch wel vermoeiende dag. Als we zitten te eten komt de regen met bakken uit de lucht maar tegen de tijd als de afwas weg is en ik dit verslag typ schijnt het zonnetje alweer. Maar ik denk dat we vanavond wel vroeg in bed liggen, morgen kunnen we het rustig aan doen we gaan met de boot van 10:40 uur weer naar het vaste land. En aangezien de terminal hier maar 15 km vandaan is hebben we tijd zat.

Gereden: 210 km. Camping: Crystal Cove Beach Resort Tofino BC V0R 2Z0 Canada

4