Half 2 vertrokken richten Arnhem daar gingen we met de trein van 14:16 uur richting Schiphol. Trein zat behoorlijk vol en dan is het wel lastig met de koffers, per ongeluk kwamen we terecht in 1e klass. Helaas kwam bij driebergen/zeist de conducteur al voorbij, en moesten we verkassen naar 2e klass. Duh wisten wij veel reizen nooit met de trein. We dachten alles mooi geregeld te hebben en dat de intercity in 1x naar Schiphol zou gaan, maar de NS gooide weer roet in het eten. Wissel/sein storing dus in Utrecht overstappen, nou dat is een feest hoor met koffers en handbagage. En dan rennen, sprintend zoekend naar de trein. Via de roltrappen was ook een succes, ik keek achterom en ma zat op de roltrap. Gelukkig zijn er dan ook nog aardige Nederlanders die haar weer overeind hielpen. In de trein naar Schagen kregen we te horen dat we via Amsterdam Centraal moesten reizen. Dat zou aardig wat vertraging opleveren, gelukkig kwam daarna het bericht dat we in Duivendrecht over konden stappen.

imagesCATV1MHO

Al met al waren we toch 15:40 uur op Schiphol dus nog op tijd. Inchecken ging aardig vlot, we zouden om 18:30 uur vliegen en moesten ons om 17:00 uur al melden bij de gate. Wat een gedoe voor je door de controle bent, jas uit, riem uit broek, laptop uit tas en open, schoenen uit. Had ik nog flesje water in de tas en die werd me mooi afgenomen.  Het zal allemaal wel nodig zijn maar wij vonden het een beetje overdreven. 18:00 uur begon het boarden, ja hoor wij hadden rij 13. Scheelde wel dat je dan bijna als laatste kunt instappen. We weten dat je nooit echt ruim in een vliegtuig zit maar bij Airtransat zit je wel heel erg klem, beenruimte viel mee. 18:25 uur gingen we richting startbaan, we dachten alles mooi op tijd hadden we dat maar niet gedacht want we gingen weer terug naar de gate. Mankement aan het vliegtuig hebben wij weer, rij 13 zitten en dan ook nog problemen hebben en wetend dat je daarna nog 9:30 uur in het ding moet zitten. Om 20:15 uur gingen we dan eindelijk weer richting startbaan en gingen we de lucht in. Geloof bijna niet dat ik het zeg, maar achteraf is de reis me toch nog meegevallen.

Eenmaal op Vancouver Airport ging het snel met de koffers, en de douane stelde helemaal niks voor.Snel de taxi in en naar het hotel, dit was allemaal netjes verzorgd. En buiten verwachting kregen we te horen dat het ontbijt inclusief was. Eenmaal op de kamer nog even rustig gezeten, apparatuur aan de opladers en knorren.