Banff

Banff ligt midden in Banff National Park. Het dorpje ligt in het zuidwesten van Alberta en is onderdeel van de Rocky Mountains. Banff heeft een authentieke en historische uitstraling. Er zijn vele leuke winkeltjes, pubs en gezellige restaurants.Banff is een mooie kleine stad met vele voorzieningen en ongeveer 7000 inwoners.Het ligt op ongeveer 1,5 uur rijden vanaf Calgary maar is ook prima bereikbaar vanuit het Westen via bijvoorbeeld Jasper

banff_sign2
banff-gondola-in-summer2

Op zich is het eigenlijk een heel toeristisch plaatsje, maar gewoon 1 die je gezien moet hebben.1 van de leuke dingen die je in Banff kunt doen is met de Gondala omhoog naar Sulphur Mountain. De Banff Gondola brengt haar bezoekers in acht minuten naar de top in een moderne, volledig omsloten vier personen gondel cabine. De uitzichten zijn spectaculair op 2.281 meter (7.486 voet) boven de zeespiegel . De Banff Gondola is een onderdeel van de Canadese Rockies Nationaal Park ervaring sinds 1959, en met vijftig jaar onder de riem, weet deze attractie echt weet haar bezoekers te verrassen!

Banff kent enkele populaire wandelroutes. Waaronder die door Johnston Canyon, een kalkstenen kloof. Onderweg kom je ook de ‘Ink Pots’ (oftewel inktpotten) tegen, dit zijn bronnen die door de erosie zorgen voor gekleurde rotsen. Wie geen haast heeft en ook bijvoorbeeld wil picknicken en de dieren in deze kloof wil tegenkomen is een dag zoet. Wie van vogels houdt moet vroeg op pad, dit gebied is beroemd vanwege de rijkdom aan soorten.

thumb_Johnston_Canyon_800x600

Dan hebben we ook nog de Bow Falls hier links op de foto en kan je heerlijk wandelen ten oosten van Banff bij Lake Minnewanka, Two Jack Lake en Johnson Lake. Wandelroutes zijn via internet te downloaden of natuurlijk in het visitorscentre van Banff. Of te wel genoeg om je een dag te vermaken in Banff zonder alle druktes van het centrum zelf.

Bowfalls2

Downloaden (PDF, banff-stad1.pdf)