Dag 13: Lake Louise – Yoho

Dag 13 (10 Juni 2012) Lake Louise – yoho – Lake Louise 130 km

Als we opstaan komt het zonnetje af en toe al even tevoorschijn, we gaan vroeg op pad. Het zou vandaag een bewolkte dag worden met hier en daar een drup. Dus we besluiten Lake Louise en Moraine lake voor maandag te bewaren en gingen vandaag naar Yoho National park. We rijden eerst naar Field hier zit het informatie centrum, daar kregen we te horen dat we wel naar de wapta falls konden maar dat de Takakkaw falls nog gesloten waren deze gaan pas 19 juni open. Nouja die hebben we 12 jaar geleden ook gezien dus dat is niet zo erg. We rijden richting de wapta falls als ik links kijk zie ik een beer op de spoorlijn lopen, uiteraard omgedraaid maar de beer was weg.

Jammer niks aan te doen, we beginnen aan onze trip deze zou 45 min duren nou het was echt een survival tocht. Pad was pas open en alles was nog behoorlijk nat, soms moesten we gewoon door de blup of door een paadje door de struiken die al door andere gemaakt was. Daarna kwam de hindernissen baan, omgevallen bomen waar we overheen moesten. We hebben wel lol gehad, en het was zeer zeker de moeite waard geen moment spijt. We zagen er niet uit schoenen en broeken onder de modder, maar dat deed ons niks. We gaan weer op pad richting Emerald lake en natural bridge, we rijden heel langzaam hopend om beren te zien. Maar noppes nada, als we bij Emerald lake zijn begint het te druppelen, niet veel dus we lopen een stukje. Daarna gaan we naar Natural Bridge kan het verschil nog niet zien met 12 jaar geleden dus dat bekijken we wel thuis op de foto’s. We stoppen ook nog even bij Spiral tunnels hier zijn tunnels aangelegd in een 8 zodat de treinen niet te stijl naar beneden komen. Helaas voor ons komt er op dit moment geen trein, want als de trein lang genoeg is zie je hem de laatste tunnel alweer uitkomen terwijl de laatste wagon de tunnel nog in moet. Dan gaan we maar terug naar de camping, en eigenlijk als we geen beren meer verwachten zie ik rechts een auto stoppen. Ik kijk naar links en ga ook vol in de ankers, een beer……. iets verderop staat er nog 1. He he eindelijk zien we ze dan toch, als we nog even staan te kijken komt er een trein aan. Beer 2 is al weg maar Beer 1 blijft nog lang staan, en steekt net voor de trein de spoorrails over en klimt omhoog het bos in. Denk niet dat we uit kunnen leggen hoe het is om een beer in het echt te zien, moet je meegemaakt hebben. Omdat het toch nog vroeg is en Lake Louise maar 4 km omhoog is rijden we toch even door. Het is zo gigantisch druk, we maken een paar fotos en komen morgen wel terug. Op de weg naar beneden zien we rangers staan en auto’s stoppen, wij dus ook.

Als we naar de groep lopen, hebben we echt zo iets waar kijken hun toch na? De ranger verteld gelijk dat er sinds 2 uren grizzly’s zijn uhhh waar. Ja net achter de heuvel, nou wij zien nog niets, ineens een hoop chinees gekakel en ja hoor daar komt de eerst cub tevoorschijn. Niet veel later komt ook de ander cub en moeders in beeld. De ranger verteld ons dat moeders 19 jaar oud is en de jongen 3 jaar.

We krijgen veel uitleg, bijvoorbeeld over het gebied waar zij zich laat zien, dat is vanaf de camping beneden totaan lake louise boven. Dus misschien zien we hun nog vaker, we besluiten te gaan er kunnen niet veel auto’s stilstaan op dat punt en we gunnen de mede mens ook wat. Ook al zouden we er minstens een uur van kunnen genieten. Eenmaal op de camping zijn we behoorlijk versleten was toch een pittig dagje.

Gereden: 130 km. Camping: Lake Louise Trailer Campground Fairview Rd Lake Louise

11