Dag 20 Lillooet – Whistler

Dag 20 (17 Juni 2012) Lillooet – Whistler 130 km

Goh wat waaide dat vannacht, camper stond af en toe gewoon te schudden, we stonden natuurlijk wel een beetje in een Canyon maar dit niet verwacht. Ook hoorde we het even regenen vannacht maar bij het opstaan was het weer droog en kwamen er lichtere plekken aan de hemel.

Rond 9:30 uur klaar voor vertrek, ford moest er gelijk aan trekken was een pittige bult naar boven. We klommen de hele tijd zo’n 10% tot 12% hier en daar met mooie uitzichten, we stoppen bij een meer. Hier moesten we stukjes door de sneeuw en eenmaal bij het meer was het geen mooi uitzicht door de regen, maar we hadden even fijn de benen gestrekt. Als we verder rijden komen we langs 1 mile lake, ook maar even stoppen dan, dit pad was vanaf 2009 aangelegd mooi om een meertje. We liepen hier in de zon en het regende heel apart, was zeker niet koud dus we hebben wel genoten.

Oh na 2km alweer stoppen want hier zitten Nairn Falls en die willen we wel even zien, het is inmiddels droog en het zonnetje komt erdoor. We houden de vesten toch maar aan, bij het water kan het koud zijn. Het was 1,5 km lopen naar de waterval en hadden we de vesten maar uitgelaten het werd goed warm. Na een tijdje van de waterval genoten te hebben, de 1,5 km weer terug, doordat de zon er door was gekomen werd het aardig druk waterval werd goed bezocht. Bij de parkeerplaats zagen we weer zo’n mooie blauwe Steller Jay’s deze was wel erg blauw maar niet fotogeniek hij zat niet stil.

We gaan verder richting Whistler helaas begint onderweg weer de bewolking te zakken, we hebben nog wel zon maar ook spetters. Whistler is niets voor ons veelste toeristisch en te groot geworden na de olympische spelen. We hadden met de gondel gewild maar door de laaghangende bewolking had dat nu geen nut. Het is inmiddels 15:30 uur en besluiten naar de camping te gaan, het is de enige in Whistler dus schreeuwend duur en weinig privacy alles word op elkaar geduwd. Geen aanrader dus, maar had ook geen zin om verder te rijden naar een provincial park. Als wij zitten te eten vandaag gebakken aardappels met kipburger, zien we naast ons in de boom, een eekhoorntje zitten suffen. Dus eerst even een foto, eekhoorn dacht volgens mij hun aan het eten ik ga ook een nootje/dennenappel halen. Die ging hij in alle rust oppeuzelen, en liet zich geduldig fotograferen. Al met al was het vandaag afwisselend met het weer, weinig kilometers maar met veel korte wandelingen, dus toch weer genoten.

Gereden: 130 km. Camping: Riverside Resort 8018 Mons Road, Whistler BC V0N 1B8, Canada,

17