Dag 11 Radium – Banff

Dag 11 (8 Juni 2012) Radium Hotsprings – Banff 140 km.

Bij het opstaan scheen weer heerlijk het zonnetje, dus op tijd uit de veren en dan onderweg naar Banff. Hier komen we Kootenay Naional park door, en er zijn genoeg borden geplaatst beren op de weg, maar wij zien ze natuurlijk weer niet. Onderweg verschillende keren gestopt voor foto’s en genietend van de mooie uitzichten. Wat we onderweg wel zien zijn herten, ze lopen gewoon langs de kant van de weg. We tuffen rustig Kootenay park door, we blijven uitkijken naar beren maar we zien alleen maar bomen. Helaas zjn hier nog steeds de resten te zien van de brand uit 2003 toen heeft het vuur hier 40 dagen huisgehouden. Je hoort en ziet zoiets dan wel op tv maar als je door zo’n gebied rijd word je pas duidelijk hoe groot zoiets geweest moet zijn. Tig kilometers lang hebben we alleen kale bomen gezien, niet echt een vrolijk uitzicht. Maar je word je dan wel bewust om toch voorzichtig te zijn, op de top van Kootenay stoppen we even bij het informatie centrum. Daar hangen alle krantenknipsels van de brand en foto’s. Er staat dan wel bij geschreven dat het vaak gewoon moet gebeuren en dat de natuur en die de dieren er op het laatst beter van worden.

Bij Marble Canyon gaan we een stukje lopen, het is een pittige trip maar zeker de moeite waard.
Het water gaat hier met razende snelheid door een diepe Canyon, het is mooi aangelegd met verschillende bruggetjes over de canyon. Hier is ook nog steeds veel zichtbaar van de brand, maar je ziet ook goed hoe het groen weer opnieuw begint te groeien. Het water is vies en staat verschrikkelijk hoog, op veel gebieden onderweg zie je riviertjes en beekjes buiten hun oevers raken.

Als we bij de Canyon wegrijden zien we berggeiten in de berm staan, net als ik stop lopen ze uiteraard weg. Iets verderop is weer een uitzichtpunt waar we stoppen, als we daar weer van wegrijden staan de geiten weer in de berm. Van een afstand kan ik ze foto graveren, en zien ze niet veel later de weg oversteken. Hoe dichter we bij Banff komen, hoe meer wolken wie zien samenpakken boven de rocky’s dat beloofd niet veel goeds. En als we Banff binnen rijden begint het dan ook weer te regenen. We moeten even boodschappen doen, en dat is geen makkie met een camper van 9 meter lang. We kunnen het ding nergens kwijt, en moeten hem op een RV plek een eind verderop zetten. Maar goed dat mijn handbagage tas wieltjes heeft, die nemen we dus mee als boodschappen tas. Als we de boodschappen hebben kopen we ook nog een borrel op ma’s verjaardag, we gooien de tank ook nog vol en gaan dan richting Camping. Hier is het genieten ondanks dat het nog steeds druppelt, er zitten hier vogels, grondeekhoorns en herten. Dus wat wil je nog meer, het blijft de hele avond regenen en we kunnen alleen hopen dat de zonnestralen die Simon vanuit Amerika zou sturen hier dan ook aankomen.

Gereden: 140 km. Camping: Banff National Park Tunnel Mountain Trailer Court Banff AB T1L 1K2, Canada,

9