Dag 7: Hope – Osoyoos

Dag 7 (4 Juni 2012) Hope – Osoyoos 257 km.

Vandaag waren we vroeg, we reden al rond 8:45 uur de camping af. We draaide net de highway 3 op staan er bordjes check your fuell duh hij zit nog maar kwart vol. Dus maar 10 km terug gereden en nu de tank maar eens helemaal vol gegooid. Normaal gaat op een creditcard maar $100, deze pomp ging tot $150 toen andere kaart erbij en die ging nog tot $67 dollar. Maar dan zat hij dit keer ook helemaal vol, en kunnen we er tegenaan.

Het is helaas een regenachtige dag, niet dat, dat wat afdeed aan de mooie landschappen die we tegenkwamen. Vandaag was het allemaal echt afwisselend, van echte kale rotsbergen, beboste bergen, en we hebben voor het eerst veel weilanden met vee gezien. Ook kwamen we langs gigantische velden met druiven en andere fruitbomen, nu weten we dat in Canada alles groot is maar dit waren wel velden van 4 km en langer. (zullen ze wel niet met de hand plukken :-))

Ondanks het weer, zijn we toch gaan wandelen en dat was iedere keer zeek zeker de moeite waard. We hebben verschillende vogels gezien en zelfs een Ree. Kijk naar de foto met meest rechts een boom in beeld, links ervan loopt een ree. Blijkt maar weer dat ik niet zo’n beste fotograaf ben, maar het gaat er uiteindelijk om wat wij zien. Die hele groene struik is een rhododendron maar helaas nog niet in bloei, er stonden er heel veel, de naam van de route was dan ook Rhododendron trail. Zal een ware lust zijn als ze in allemaal in de bloei staan, nu was een gewoon een leuke korte wandelroute tussen de kilometers door.

De weg naar Osoyoos is heel afwisselend en ondanks de spetters gaat het niet vervelen. Had gister een andere camping gezocht dan eigenlijk op de planning stond. En daar hebben we geen spijt van, nu eenmaal op de camping komt de zon te voorschijn. En er zitten hier zoveel verschillende vogels dat ik de camper blijf uitrennen om foto’s te maken, maar de krengen zitten niet stil. We kunnen wel lekker genieten van de verschillende deuntjes die ze fluiten, deur en raam open en genieten maar :-)

Inmdiddels hebben we de aardappels met boontjes en kipfile achter de kiezen, boel bijna opgeruimd en kunnen we nog even in het zonnetje tussen de vogeltjes van een kop koffie genieten.

Gereden: 257 km Camping: Nk’Mip Campground & RV Park 8000 45th St, Osoyoos BC V0H 1V6, Canada,

6