Dag 10 Revelstoke – Radium

Dag 10 (7 Juni 2012) Revelstoke – Radium Hotsprings 248 km.

We waren vroeg wakker, en eindelijk het zonnetje scheen. Dus maar goed dat we gisteren hadden besloten om terug te gaan naar Revelstoke. De weg zit nog steeds dicht, harde geruchten dat hij om 12 uur open zal gaan. Dus we gaan gewoon op pad, eenmaal op Highway1 worden we aangehouden en in de lijn gezet. Maar dat wil ik helemaal niet, dus vraag aan de jonge dame of we door mochten rijden om de wandelingen te doen en dan naar Canyon Hotsprings mogen rijden. Ok dat is geen probleem, wij de rij weer uit. Al die campers die er stonden keken ons raar aan, van waarom mogen hun wel door ze snapte er niks van.

Rond 09:30 uur ware we bij Skunk Gabbage trail, gelukkig stond er nog een auto. Want het idee om daar helemaal alleen te zijn beviel ons niet echt. We zagen geen beer waarschuwingen en zijn dus gaan lopen, het was weer schitterend aangelegd en er zaten zoveel vogels. Helaas konden we de meeste alleen maar horen, en sommige wazig of met een blaadje voor de snuit op de foto kunnen zetten. Rond 11:00 uur zijn we iets verder gereden daar was de Giant Cedars trail boardwalk. Weer een mooie wandeling door grote cedars bomen, alles weer netjes onderhouden en geen beren gezien.

Net voor 12:00 uur rijden we bij Canyon Hotsprings het terrein op, hier gaan we even info vragen over de highway. Want de radio heeft geen ontvangst en ook geen telefoon of internet. Helaas konden ze ons niks nieuws vertellen, alleen dat hij waarschijnlijk om 12:00 uur open zou gaan. Dus de dame rade ons aan gewoon verder te rijden en anders werden we 35 km verderop wel weer staande gehouden. Dus wij Highway 1 weer op, onderweg waren vele wandelroutes nog afgesloten omdat de paden nog met sneeuw bedekt waren. Opeens worden we ingehaald door motoren en sommige auto’s dus al snel hadden we in de gaten dat de Highway open was gegaan. Als we even later van een parkeerplaats afrijden komen de grote jongens er ook al weer aan, die maar even voor laten gaan en onze weg weer vervolgd naar het hoogste punt van de Roger Pass. Als we hier net staan komen de vrachtwagens achter elkaar langs denderen die gasten rijden echt harder dan 100.

Hier lopen de leuke grondeekhoorns echt grappige beestje om te zien en ze zijn niet bang. Na even genoten te hebben rijden we verder, nu komen ook langs het gedeelte waar de weg dicht had gezeten. Was echt een ravage, links stond er ook een auto midden op een bult in de modder. Zoals wij het zagen was hij dus meegesleept maar zoals we konden zien had hij/zij het er goed vanaf gebracht. De weg naar beneden gaat in konvooi de vrachtwagens zitten te drukken die willen door, maar we kunnen geen kant op. Normaal ga ik aan de kant en laat ze passeren maar voor ons zaten nog vele vrachtwagens, campers etc. dus dat zou geen nut hebben. Heb besloten niet meer in mijn spiegel te kijen, want af en toe is het net of hij via de achterkant naar binnen wil.

Eenmaal op Highway 95 werd het een stuk rustiger en konden we weer genieten van de vele mooie uitzichten. Hier en daar nog een keer gestopt voor een foto. Volgens ons idee zijn we om 15:50 uur op de camping, maar als ma de klok ziet van de receptie geeft deze al 16:50 uur aan. Als ik het na vraag ja we zitten in mountain time, dus deze week nog maar 8 uur tijdverschil met jullie. Zelf dachten we dat, dat pas morgen het geval zou zijn vanaf Banff maar de tijd ging dus ongeveer op de Rogerpass een uur naar voren. Nu ik dit verhaal typ hebben we de nasi al achter de kiezen, en is het hier 19:45 uur. Zo tijd voor een bakkie koffie, en ik denk dat we er vanavond weer vroeg in liggen.

Gereden: 248 km. Camping: The Canyon RV Resort Radium Hot Springs BC V0A 1M0, Canada,

8