Dag 4: Nanaimo – Tofino

Dag 4 : (1 Juni 2012) Nanaimo – Ucluelet – Tofino 230 km.

We waren iets later wakker, en het was droog. Toen ik ging douchen begon zelfs de zon te schijnen, de Bald Eagles waren er ook weer. Maar door de zon, kon ik er geen mooie foto van maken. De Canadese campers zijn echt ideaal, je hoef niet met een wc pot te sjouwen. Gewoon slang naar buiten in de put, kraan wc los, daarna kraan vuilwatertank los en alles is weer schoon. Dus om 9:30 uur reden we de camping weer af, vandaag ging de reis naar Ucluet en Tofino naar de uiterste westkust van Vancouver Island. Onderweg reden we wel een paar keer in de wolken, dus een beetje mottig maar we hebben ook wel veel de zon gezien. Helaas op de foto momenten was het steeds weer bewolkt maar dat kon voor ons de pret niet drukken. De route zelf was schitterend met steigen en dalen van 18% de ford moest er een paar keer flink aan trekken. In Ucluet hebben we de Wild pasific trail gelopen deze ging langs de kust naar een vuurtorentje. We hebben niet de hele trail gelopen want het was inmiddels 15:00 uur en we moesten nog een stukje naar Tofino. Je kan niet te laat op een camping aankomen want in de meeste gevallen geld wie het eerst komt wie het eerst maalt. Dit keer hebben we echt een schitterende camping aan zee, en alles echt netjes aangelegd kost een paar knaken maar dan heb je ook wat. Want de wifi doet het ook perfect, en dat is in dit geval ook belangrijk.

Na eerst wat gedronken te hebben zijn we een stukje gaan lopen, het was eb zodat we heerlijk over het strand konden uitwaaien. Inmiddels als ik dit verslag typ word de macaroni gemaakt, dat word smikkelen zo dadelijk.

Voor morgen staat Pacific rim np op het programma hier gaan we een paar korte trails lopen, daarna gaan we door naar Cathedral Crove om vervolgens weer door te rijden naar Nanaimo, waar we overmorgen weer de ferry nemen naar het vaste land.

Nog wel even met Broertje gebeld want dit is voor het eerst dat we niet tegelijk jarig zijn :-)
Tegen de tijd dat jullie dit lezen zijn we wel weer gelijk jarig, gister middag hier om 15:00 uur was het 24:00 uur bij jullie.

Gereden: 230 km. Camping: Crystal Cove Beach Resort Tofino BC V0R 2Z0 Canada

3