Dag 6: Nanaimo – Hope

Dag 6 (3 Juni 2012) Nanaimo – veerboot – Horseshoe bay – Hope 175 km.

We konden het vanmorgen rustig aan doen, maar zoals gebruikelijk zijn we weer vroeg wakker. Uitgebreid gedoucht (lees 5 min voor 1 dollar) wc schoon, vuil watertank schoon dus we kunnen er weer tegenaan. 9:30 uur rijden we de camping af en gaan richting terminal van Nanaimo – Horseshoebay Vancouver. 10:40 uur varen we af, en verlaten we Vancouver Island ondanks de bewolking zitten we eigenlijk de hele tijd in de zon. De overtocht zou ruim 1,5 uur duren, dus maar even naar binnen een lekker bakkie koffie halen bij de Starbucks. Als we Vancouver naderen, is de skyline helaas niet duidelijk te zien. De kleine zeilbootjes op de foto zaten iedere keer in de weg onderhand werden we knetterdoof van de luchthoorns van de ferry. Rond 12:00 uur moesten we weer richting de camper, en om 12:30 uur reden we de boot af.

Ik had extra niet getankt op Vancouver Island dacht dat het daar duurder zou zijn, maar nu moesten we de eerste beste tank nemen vanaf de boot, en die was 4 cent duurder dan op het eiland. Dus dat schoot niet echt op. We moesten dwars door Vancouver over highway 1 om in Hope te komen, hier had ik een camping met wifi gevonden maar op dit moment is het signaal zo slecht dat we geen of bijna geen ontvangst in de camper hebben. Dus zijn we maar even naar een gezamenlijke ruimte gelopen zodat we jullie deze dag toch kunnen meedelen, en we even de krant kunnen lezen. Maar ook hier is de internet verbinding zo slooooooooooom.

Verder is de camping weer netjes en deze is wel goedkoper dan op het eiland, hier hoeven we zelfs niet te betalen voor de douche. Ondanks dat het een reisdag was hebben we toch weer genoten, ook een buitje onderweg kon ons niet deren en deed niks aan het uitzicht wat we hadden. We zien bijna geen temperaturen onderweg, en ondanks dat wij steeds lange broek aan hebben lopen er genoeg mensen in korte broeken. Zelf schatten we het zo rond de 18 graden, want koud is het echt niet.

Gereden: 175 km Camping: Wildrose RV park 62030 Flood-Hope Road  Hope, BC V0X 1L2 Canada

5