Dag 9: Revelstoke

Dag 9 (6 Juni 2012) Revelstoke – Revelstroke .

We waren redelijke tijd wakker, was rustig op de camping dus eerst maar rustig ontbijten en dan pas douchen.
Het viel vandaag op dat vele laat vertrokken of helemaal niet, en toen ik naar de douchen liep werd me duidelijk waarom. Er was een blaadje opgehangen dat Highway 1 naar Golden gesloten was door modder over de weg, duh daar moeten wij heen.

Nou eerst maar rustig douchen en dan eens bij de receptie informeren, als we beiden zover zijn en alleen de camper hoeven af te koppelen loop ik naar de receptie. Daar werd me dus vriendelijk verteld dat de weg echt de hele dag dicht zou zitten, en hoe vriendelijk de Canadese dan zijn ging ze voor ons alle opties opzoeken. Eerst uiteraard wat we in de buurt konden doen, en evt een alternatieve route. Broertje vroeg ook al zijn er geen andere routes er gaan meer wegen naar Rome, en dat klopt ook wel maar we hebben het hier over Canada. Er is een alternatieve route maar die gaat over veerpondjes die hartstikke druk zijn en lange wachtrijen omdat locals die allemaal gebruiken en daar komt bij dat deze route in totaal 621 km lang is en meer dan 9 uur zou duren.

knip-2

e route die wij willen nemen is van A naar B boven en dat is 255 km in 3uur15 en die andere dus onderlangs incl 2 pondjes 621 km. Een behoorlijk verschil dus wij beslissen om vandaag hier maar een rustdag te nemen, de weg zou vanavond om 9 uur weer open gaan dus we wachten af. We besluiten eerst naar de Revelstoke dam te gaan, in de verte al gezien en leek ons wel intressant en een mooie activiteit als je vast zit en het weer niet mee werkt. Deze dam is de krachtigste dam van Canada, hij is 175 mtr hoog en 457 mtr lang. Eerst werd er binnen allemaal uitleg gegeven en daarna liepen we door de dam om daar met een lift naar het hoogste punt te gaan. Het was best intressant om allemaal te zien, helaas mocht je binnen geen foto’s maken.

Daarna wilde we Meadows in the sky parkway rijden, deze ging omhoog en kwam via mooie uitzicht punten met korte wandelroutes. Maar helaas ook deze was door het slechte weer afgesloten, dan maar even langs het informatie centre. Daar werd ons verteld dat we Highway 1 nog wel op konden rijden, en dat 35 km verderop een camping zat onderweg zouden we nog een paar korte trails kunnen doen die wel toegankelijk waren. Doen we dat toch, eenmaal op Highway 1 werden we 2x aangehouden of we wel wisten of de highway dichtzat. Als we dan vertelde waar we heen wilde konden we doorrijden, maar het is toch raar hoor. Je rijd daar bijna helemaal alleen, het regende nog steeds dus we hadden helemaal geen zin om de trails te lopen. Konden wel doorrijden naar de camping, maar die zat tussen 2 nationaal parken in dus volgens ons in the middle of nowhere. Het voelde gewoon niet goed en we zijn weer omgekeerd, nu een KOA camping genomen dat zijn vaak wat uitgebreide campings incl wandelroutes en winkeltje voor noodzakelijke dingen.

Om 14:00 uur stonden wij weer geinstalleerd, en maar goed dat we zo vroeg waren want na ons kwamen ze achter elkaar binnen. Nu hadden we een plekkie vlakbij de douches en office voor de wifi. Af en toe moeten we wel bij het raam gaan zitten om signaal op te pakken, maar kleinigheidjes hou je altijd.

We hebben verder eigenlijk niks gedaan, echt een rustdag genomen beetje gelegen, gelezen en online gekeken. We zijn heel blij met ons kacheltje we hadden hem natuurlijk liever niet gebruikt maar hij doet het super. Vandaag hadden we wel vlees uitgelegd en het diner was aardappels, erwtjes en varkenvlees. Nu is de koffie in de pruttel, we gaan er nog een rustige avond van maken. Net update over highway 1 gekeken maar hij zit nog steeds dicht en de verwachting nu is donderdag 12 uur. Gelukkig zal het morgen droog worden en ook nog zon, dus morgen gaan we wel Highway 1 op en de korte wandelingen lopen. Het kan ook zijn dat we dan de camping 35 km verderop nemen, en daar is dus geen internet had zelfs met telefoon geen bereik. Dus donderdag zullen jullie niks van ons vernemen, nu we dichterbij de rocky’s komen zal het wel steeds moeilijker worden om verbinding te maken. Zal alleen lukken, in de grote dorpen, dus als jullie een keer niks van ons vernemen ligt dat aan de internet verbinding. Dus geen zorgen we rijden heus niet in 7 sloten tegenlijk :-)

Foto’s niet veel vandaag alleen van de dam :-) en een paar in Revelstoke zelf

Camping: Revelstoke KOA Revelstoke BC V0E 2S0, Canada