Dag 21 Whistler – Porteau Cove

Dag 21 (18 Juni 2012) Whistler – Porteau Cove provincial park.

Hele nacht weer regen gehad, maar bij het opstaan was het weer droog, en kwam af en toe het zonnetje e rook door heen. Lekker rustig aangedaan we hoeven tenslotte vandaag niet zoveel kilometers. Als we van de camping afrijden zien we de bergen van Whistler nog steeds in de wolken hangen, dus weer niet met de gondel omhoog (doen we de volgende keer).

Highway 99 is voor de Olympische spelen helemaal gerenoveerd, zoals ook de parkeerplaatsen en de uitkijkpunten. We hopen eigenlijk nog wildlife te zien, en op de highway staan wel waarschuwingen voor beren maar wij verwachten ze hier niet meer. Ineens zie ik de afslag naar de olympische hallen, we slaan links af deze weg loopt redelijk omhoog en veel groen en bomen. Ook hier staan weer waarschuwingsborden voor beren. Dus turen we weer langs de bermen, ineens een stip in de verte tegen de helling. Als we de heuvel overkomen zien we ook auto’s campers stil staan, dus snel gas erbij. We zijn er nog niet helemaal uit of het nou een Grizzly of een zwarte beer was, maar voor ons is het beer 18. Als we bij het Olympisch gedeelte aankomen, blijken we entree te moeten betalen. Hier hebben we geen zin in we komen voor het wildlife, en dit lag op ons pad. We keren om deden trouwens de meeste mensen, waren zeker allemaal Hollanders. Op de weg iets terug liggen de Alexander Falls, we stoppen even voor een foto, verder kunnen we hier niet wandelen. Dan maar weer turend de weg terug rijden, is echt geen straf als je weet wat je verwachten kunt.

Ja daar beweegt links weer wat in de berm, remmen erop en voor het eerst in al die weken vergeet ik de versnelling in P te zetten. Had wel de handrem erop maar het fordje wou er wel vandoor, ik moest wel even vlug worden, gelukkig trok de beer er zich niks van aan. Beer 19 was echt een schatje, naar onze mening niet zo oud en groot. Af en toe wist hij gewoon niet wat hij moest en dook de struiken weer in, kwam dan weer heel voorzichtig kijken en ging verder met grazen. Echt wat een knuffel gehalte had dat dier, ik kreeg er echt geen genoeg van ma ging na een tijdje maar naar binnen om hem van daaruit te bekijken. Na tig foto’s te hebben genomen, je wilt toch graag dat ze aankijken rijden we verder. Denk dat dit onze laatste beren waren van deze vakantie.

We stoppen bij verschillende meren, weet alle namen niet meer, wel van de waterval we stoppen bij Brandy Wine Falls, het is een aardig stukkie lopen en we moeten het spoor over. Helaas geen trein in aantocht anders zou hij toeteren voor ons. De waterval is schitterend het platform was over de rand gebouwd, we hebben wel gelachen want heel veel mensen durfde niet te kijken. We konden nog zo’n 800 meter verder lopen naar een vieuwpoint over Daisy Lake en Cheakamus valley hier liep dus het water van de waterval naar toe. Onze volgende waterval is Shannon Falls hier moesten we een steile bult op maar zeker de moeite waard, wat kwam dat water met geweld naar beneden. Je kon hier leuk rond lopen zodat je toch weer op de parkeerplaats uitkwam.

Onze volgende stop is Porteau Cove provincial park, ineens zien we dat hier ook een camping bij is. We gaan even kijken en deze scheelt de helft met de camping in Vancouver dus we blijven lekker hier. Camper op de plaats en nog even een rondje over het strand, had al ergens gelezen dat het veel later niet meer zou kunnen. Nou duurde echt niet lang of van het strand was weinig meer over het water was in een mum van tijd gestegen. Het is inmiddels 16:00 uur en we doen gewoon lekker niks meer, gewoon lekker bankhangen omdat het kan. Dat is een voordeel van een grote camper kan gewoon ff liggen knorren op de bank. Camping word steeds voller, de vogels vliegen je om de oren, eekhoorns zijn zo brutaal als maar wat. Echt een natuurcamping 1 om echt te genieten, met uitzicht over het water krijgen wij de avond wel om.

Gereden: 80 km. Camping: Porteau Cove Provincial Park Squamish-Lillooet D, BC Canada

18