Dag 14 Lake Louise – IPW

Dag 14 (11 Juni 2012) Lake Louise -Icefield Parkway 120 km.

Wat is het toch heerlijk opstaan als het zonnetje schijnt, wij dachten dat we vroeg waren. Maar als we niet beter wisten zou er brand zijn ofzo op de camping, want ze vertrokken achter elkaar.

Rond 8:45 uur stonden we op de dumpplek, wc en vuilwater lozen, en vers water tanken. We gaan eerst naar Moraine lake, lekker vroeg niet druk dachten we maar er waren al een paar bussen met spleetogen gelost. 300 meter naar het uitzicht punt nou dat willen we wel zien, als we voor iedere meter die het verder is een dollar hadden gekregen waren we rijk geweest. Pff wat een trip berg op, trapjes een goede ochtend gymnastiek. Ondanks dat het meer nog deels bevroren was het een schitterend gezicht en de klim was de moeite waard. Tja en dan nu wat is wijsheid, gaan wandelen rond om Lake Louise of nu het zo mooi weer is met de Gondola naar boven. We hebben voor het laatste gekozen en ook hier zeer zeker geen spijt van gehad, wat een uitzicht daarboven. Lekker 1.5 uur rondgewandeld, nog even in het centrum over wildlife gekeken maar daar binnen was het zo warm dat we er snel voor kozen het zonnetje weer op te zoeken. Het is inmiddels 14:00 uur, wandeling rond Lake Louise laten we schieten. Veelste druk en toeristisch voor ons we kiezen ervoor 88 km Ice field parkway op te gaan. Daar zit de eerste camping die open is, allemaal zonder faciliteiten maar we hebben alles bij ons. Ok even een dagje zonder telefoon en internet maar dat overleven we ook wel. Onderweg schieten we de echte Canada plaatjes zoals jullie wel op de foto’s kunnen zien. Veel dingen zijn nog gesloten aan het begin de winter is dit jaar lang doorgegaan en op veel plekken ligt er nog sneeuw. Ook meren zijn er nog bevroren uiteraard wilde we naar Peyto Lake, uhmm de weg naar boven is afgesloten de brug is weggeslagen. Dus het zou minstens 5km lopen zijn, normaal niet zo erg maar in het begin moesten we al door de sneeuw, dus dat ging hem niet worden.

Sommige gingen er wel door maar die hadden hem nog nooit gezien, tja dan weten we ook niet wat we gedaan hadden. Maar 5km door de sneeuw baggeren was ons te gek dus we tuffen verder. Bij Mistaya Canyon konden we wel lopen, zou maar weer 400 mtr zijn. Pff heen berg af dat ging nog wel af en toe door stromend water, en een ommetje. Uitzicht was schitterend vele mensen lagen op de rotsen boven de canyon te zonnen, we hadden echt geluk met het weer vandaag. De klim naar boven valt wel mee als je wat moois heb gezien maar we waren bekaf en lek gestoken door de muggen.

Rond 16:30 uur komen we aan op Rampert Creek camping, zelf registratie dus we gaan eerst een plekkie zoeken. Uhmm nog helemaal geen campers, we zien alleen een fietser die uitgeteld op een bank ligt te slapen. We zoeken plekkie 13 uit, en rijden weer naar de ingang om geld in de envelop te doen en te registreren. Net komt er ook een andere camper aanrijden, dus we zijn niet meer alleen.

Vandaag kunnen we buiten eten het worden gebakken aardappels met vissticks, tafeltje gedekt en smikkelen. Nou niet dus, niet normaal zoveel muggen dus hap slik weg en snel naar binnen.

Het is hier nu 20:15 uur als ik dit verhaal typ, zonnetje schijnt nog steeds volop maar we zitten wel veilig binnen. Behoorlijk versleten van de 2 wandelingen van vandaag drinken we zo onze koffie en duiken er vroeg in. Morgen willen we op tijd op pad, het is nog 150 km naar Jasper en nog genoeg te zien onderweg.

Gereden: 120 km. Camping: Rampart Creek Campground Icefields Parkway 88km north of Banff.

12