Mt Revelstoke & Glacier national park

Mount Revelstoke nationaal park is een prachtig bergachtig natuurgebied met weidse uitzichten, prachtig wildlife en schitterende bloemen en planten. In Revelstoke NP tref je hellingen vol wilde bloemen en weidse alpine uitzichten.De Meadows in the Sky Parkway is een 26 km lange weg die bergopwaarts kronkelt en u door bossen van ceders, hemlocks, sparren en dennenbomen voert naar de beroemde met wilde bloemen bezaaide subalpine alpenweiden van Mt. Revelstoke National Park.

MOUNT-REELSTOKE

Verder zijn er leuke wandelingen o.a. 

“skunk gabbage trail boardwalk” (1,2 kilometer), 
Een 1,2 km lang parcours en de promenade leidt u over een moeras bewoond door muskusratten, bevers, stinkdier kool en een groot aantal vogels. Tekent u helpen de planten en dieren die je ziet langs de weg. Deze fascinerende plaats is op zijn best van mei tot juli. Trailhead is op de Skunk Cabbage Picnic Area, 28 km ten oosten van Revelstoke op de Trans Canada Highway.

“giant cedars trail boardwalk” (0,5 kilometer) 
Een half kilometer boardwalk brengt u naar het hart van de oude-groei van het park bos, tussen de cederbomen die mogelijk meer dan een half millennium oud. Borden langs de weg hebben betrekking op het belang van het functioneren van ecosystemen. Banken zijn voorzien zodat u kunt ontspannen en adem in de serene sfeer bos. Trailhead is bij de Giant Cedars Picnic Area, 30 km ten oosten van Revelstoke op de Trans Canada Highway

“meadows in the sky trail” (1 kilometer). 
Een kilometer van de verharde route voert u door een sub-alpine weide. Borden geven informatie over dit kwetsbare gebied waar de winter duurt tot negen maanden van het jaar. Een punt van belang is de ijskast, een gespleten schaduwrijke rots waar sneeuw blijft gedurende de zomer. Dit pad is op zijn best in eind juli en begin augustus wanneer de wilde bloemen in bloei seizoen is op zijn hoogtepunt. Trailhead is at the summit of Mt. Trailhead is op de top van Mt. Revelstoke, een 25 km rijden van de stad van Revelstoke.

 

MN3kkkk

Mount Revelstoke en Glacier nationaal park zijn de thuisbasis van vele zoogdieren inclusief de zwarte beer, grizzly beer, de berg kariboes, veelvraat, berggeit, elanden, boommarter, coyote, een verscheidenheid van vleermuizen en verschillende soorten spitsmuizen, woelmuizen en muizen.

En dan is er ook nog op highway 23 net voor Revelstoke de
Revelstoke Dam, de waterkrachtcentrale van Brits Columbia, is een van Noord-Amerika’s grootste en modernste waterkrachtprojecten.
Het kan per jaar 747,600 huishoudens voorzien van stroom.

 GLACIER

Hemlock Grove Boardwalk
biedt een eenvoudige wandeling door een opvallend stukje oerbos van Western Hemlock bomen, waarvan sommige meer dan 350 jaar oud zijn.


“Loop Brook Trail”is een 1,6 km lang rondlopend pad waar u wat over de spoorweggeschiedenis te weten komt. Langs het pad staan stenen palen: in vroegere tijden de ondersteuning voor de spoorweg die door de vallei heen liep – een van de oudste nog bestaande door de mensgemaakte bouwwerken in West Canada.

 

mmmm

Downloaden (PDF, REVGLA-MtGuideEng.pdf)