Dag 22 Porteau cove – Vancouver

Dag 22 (19 Juni 2012) Porteau Cove provincial park – Vancouver.

We waren vroeg wakker wilde we ook, dus we zijn maar gelijk om 7:00 uur opgestaan. Rond 8:30 uur gingen we op pad. We wilde Cypress Hill Park nog op, om een mooi overzicht te krijgen over Vancouver. Door de laag hangende bewolking viel het uitzicht tegen, maar ik dacht rij gewoon door naar het eindpunt. We zeiden hier zit nergens wild, want het is afgelopen met de waarschuwingsborden. Als we bovenaan aanrijden kijken we naar links want daar was de skipiste en allemaal gebouwtjes die in de winter gebruikt werden voor verhuur. Met als we voor ons kijken zien we mama beer met 2 piepkleine cubs . We hebben even gemopperd dat er geen borden stonden en dat we de verkeerde kant op keken. Na geduldig gewacht te hebben, kwam mama beer weer tevoorschijn helaas hebben we ze niet meer in 1 blik kunnen vangen. Maar we hebben enorm genoten, de kleintjes waren zo speels klimmen in de boom, klieren met elkaar en met mama. Iedere keer als we maar iets dichterbij kwamen was moeder beer weer weg, deze was zo alert volgens mij nog niet veel toeristen gezien. Dan maar geen foto’s we genieten zo wel, vaak zaten ze achter het gebouwtje maar we durfde niet om de hoek te kijken want je wist niet precies waar ze zaten. En om nou de laatste dag aangevallen te worden door een beer hadden we geen zin in. Wel een raar idee hoor, we zijn inmiddels in Vancouver en hadden niks meer verwacht en maken we dit toch nog mee.

We gaan nu eerst richting camping, het is de enige in noord Vancouver dus we gaan die eerst maar vastleggen voor we verder wat gaan ondernemen. En is genoeg en goede service maar privacy heb je alleen als je de gordijnen dicht doet, maar het is niet anders. Pinapparaat doet het ook nog niet moesten we naar winkelcentrum om de hoek, daar had ik nog even geen zin in. Ik liet mijn visa kaart achter en ik zei betaal straks wel.

We gaan eerst naar het Capilino Bridge Park, dat is iets wat je gewoon meegemaakt moet hebben. Een hangbrug van 137 meter lang en 70 meter boven het water. Goh wat een gewiebel, maar ook wel erg leuk. Aan de overkant kan je een trail lopen, en over de boomtoppen was nog een aardig gesjouw, maar alles netjes en verzorgd aangelegd met hier en daar een vijver en plekken waar je wat kon drinken. We wiebelen weer terug naar de overkant, onderweg kwamen we er verschillende tegen die al gillend van angst erover gingen en 1 gozer kon de boel niet binnen houden. Dus dan hebben jullie een beetje idee hoe het wiebelde. Ze hadden nu ook de Cliff walk hier waren looproutes om de rots heen gemaakt boven de canyon, heel apart. Na ongeveer 2 uurtjes had ik er genoeg van want je mocht nergens roken in het park.

Daarna gaan we over de beroemde Lions Gate Bridge naar Stanley Park, voor te fietsen is het te laat dus we tuffen gewoon met de camper rond. We stoppen even bij de totems, maar we snappen niet hoe het werkt met de parkeermeters. Dus voor de rest maar steeds even stoppen voor een foto en dan verder. We zijn nog aardig op tijd en ik kom op het idee om even langs de stoomklok te rijden, wat een feest met een camper van 9 mtr de stad Vancouver in. Zelfs tomtom raakte erdoor helemaal van slag, en stuurde iedere keer verkeerd. Maar de stoomklok staat erop en we zijn ook weer veilig de stad uitgekomen. Rond 16:00 uur zijn we op de camping, heb nog steeds geen geld gepind had gehoopt dat het pinapparaat het weer zou doen niet dus. Nou dan zetten we eerst de camper op de plek en lopen dan wel even naar een pinapparaat in het winkelcentrum om de hoek. Zo langzaam aan moeten we vanavond toch eens een beetje de spullen bij elkaar gaan zoeken. Dit is volgens mij voor het eerst dat ik mijn spullen niet vroegtijdig ingepakt hebt. Morgen dan echt onze laatste uurtjes in Canada.

Gereden: 80 km. Camping: Capilano River R.V. Park 295 Tomahawk Avenue, West Vancouver BC V7P1C5,

19