Dag 17 Jasper – Clearwater

Dag 17 (14 Juni 2012) Jasper – Clearwater 320 km

Gister gingen we om 22:30 uur strak, en het was nog gewoon licht. Dacht moeilijk in slaap te komen maar was zo vertrokken. Helaas wel weer vroeg wakker, 6:30 uur niks uitslapen dus in de vakantie het lukt gewoon niet. Je ziet de zon alweer schijnen en de vogeltjes hoor je fluiten. Dan er maar uit, als je dan de camper uitkomt zie je dat mevrouw Elk nog wel lekker ligt na te suffen achter de camper. Ze trekt zich dan ook niks van ons aan, we koppelen af en gaan op pad. Vandaag aardig wat kilometers voor de boeg, 2 dagen hebben we lopen zoeken naar een mannetjes Elk. En wat denk je we rijden Jasper uit en daar staat meneer gemoedelijk in de berm te grazen. Nou toch nog op een foto, dacht dat we die niet meer zouden zien.

We zijn nog geen halfuur onderweg en ja hoor, begint weer te regenen. Op zich niet erg moeten toch kilometers maken maar je ziet dan de bergen ook niet meer. En de wereld word wel erg klein, niks minder mooi blijft een mooie route, maar toch. We stoppen bij mount Jasper info, en uiteraard zit de top van Mount Jasper in de wolken. Nou is die volgens mij bij nooit zichtbaar maar nu dus helemaal niet. We lopen even een mooi aangelegd rondje, hadden gehoopt wat vogeltjes te spotten maar we werden alleen weer lek gestoken door die verrekte muggen. Niet normaal welke bulten je daar van krijgt, en je krabt je een ongeluk. (mag niet weet ik maar het jeukt)

We gaan weer verder het is nog steeds, 250 km helaas zien we verder helemaal geen wild. Denk dat we een beetje verwend zijn. Bij Reargard Falls, gaan we even aan de wandel, tis inmiddels droog en de zon komt er ook weer aan. Iedere keer als we iets gaan doen lopen we toch in de zon, dus het geluk zit ons toch nog een beetje mee. Pff weer een stevige afdaling, en dat betekent er dadelijk ook weer tegenop. Dus eenmaal na 45 min terug bij de camper hadden we het behoorlijk warm, dan maar even de airco aan.

Rond 14:00 uur komen we in Clearwater aan, supermarkt gezocht niet gevonden dan eerst maar naar de info. Normaal doe je dat eerst maar wij dus niet, kregen uitleg over Wells Gray park en hij vertelde ons waar de winkel was. Bij de winkel doe ik de deur los wil uitstappen klats, oeps klonk niet goed was mijn telefoon. En precies met het glas op het asfalt, en ja dus kapot. Shit balen maar niks meer aan te doen boodschappen halen en naar de camping. Op de camping gauw een paar wasjes gedraaid en als we de was in de droger doen komt de zon weer voor de dag. Dus verder doen we helemaal niks meer, gewoon genieten, Het is inmiddels 19:45 uur en de zon schijnt nog steeds.

Gereden: 320 km. Camping: Clearwater Valley Resort and KOA Clearwater BC V0E 1N0, Canada

15