Dag 16: Jasper

Dag 16 (13 Juni 2012) Jasper – Jasper 115 km

De hele nacht had het getikt op het dak, steeds een stille hoop dat het s’morgens droog zou zijn. Maar niet dus,
dus we doen het lekker kalm aan en besluiten vandaag in Jasper te blijven. Eerst gaan we het dorp in, shoppen het is hier zo toeristisch dat je van souvenir winkel naar souvenir winkel kunt, zo blijven we wel aardig droog. Rond de middag besluiten op zoek te gaan naar wildlife, we kiezen hiervoor de weg naar Maligne Lake. Blijkt een goede keuze, als ik nog even stop om te kijken of we goed rijden liggen er 6 jonge Elken in het gras, we rijden amper op die weg naar Maligne Lake en steekt er een hert over.

Iets verderop zie ik op het kalere gedeelte ineens een Coyote, dat was echt mooi om te zien. Had namelijk niet verwacht die tegen te komen, en dan is het nog mooier als je hem vast kunt leggen. Een heel eind verder staat een auto stil, wij waren eigenlijk aan het zoeken naar Cariboe’s want daar werd extra voor gewaarschuwd. Dus we hadden geen idee waar de mensen naar keken, het was richting de boom. Ma camper uit, en gelijk zwaaien zet maar aan de kant, wat bleek beer in de boom. Toen we beter keken was het een baby zwarte beer die op een tak lag te slapen, en mamma lag onder de boom te slapen. Duurde even maar daar rechts op die tak was nog iets zwarts toch? Ja hoor daar lag cub 2 te slapen. So cute, die dingen hebben zo’n hoog knuffelgehalte dat je bijna vergeet dat ze wild zijn. Het deert ons dan ook helemaal niet dat het regent, dat is op zo’n moment niet meer belangrijk. Na een tijdje vond mama beer het genoeg en begon op te staan, toen ze eenmaal van de boom wegliep wisten de kleintjes niet hoe snel ze eruit moesten. En of cub1 het nou eng vond of inspannend maar dat hij de tong uitstak was zo grappig. Cub2 was iets handiger, hoe snel die van de tak was hebben we niet eens gezien. Voor ons idee lag hij met zijn achterkant naar de boom, dus had gedraaid en toen naar beneden glijden. Ze nog even op de grond bewonderd en dan maar weer verder speuren naar wildlife.

Verderop stond zoals wij het zien een jong mannetjes Elk, helaas hebben we de grote nog niet gezien. Iets verder weer auto’s die stil staan, nu een moeder beer met 3 jongen. Helaas kreeg ik ze niet in 1 plaatje gevangen maar we hebben er van genoten, in totaal zitten we dus al op 15 beren. Helaas als we bij Maligne Lake aankomen is door het weer het effect weg van het meer. We lopen even rond maken uiteraard een foto van het boothuis en gaan weer terug. Nu stoppen we wel bij Maligne Canyon het is inmiddels droog en de zon komt erdoor, dus we gaan aan de wandel. We gaan tot de 2e brug, voor de 3e brug is het inmiddels te laat, en we zijn weer flink gedaald dus we moeten weer stevig klimmen voor we bij de camper zijn. Maar het was weer zeker de moeite waard, als we nog even bij het uitzichtpunt stoppen zie je dat ik een foto van de ene kant heb gemaakt waar de zon schijnt maar aan de andere kant donkere wolken. We rijden nog wel even naar Lake Edith en Lake Annette, die meren zijn zo kobalt blauw dat kan je, je niet voorstellen maar door het weer word het niet weergegeven op een foto. Maar wij hebben genoten, in de regen :-) als ik bij de 2e parkeerplaats weer richting camper loop, zegt ma kijk eens achter je lagen dus drie vrouwtjes Elken had ik heel niet gezien. Nou tis genoeg voor vandaag, nog even tanken hier is het goedkoper, want morgen gaan we terug naar BC. Om 17:15 uur komen we weer op de camping aan, en het weer was dan vandaag niet bijzonder maar met hetgeen wij weer allemaal hebben gezien maakt dat helemaal niet meer uit.

Als we een half uurtje op de camping staan begint de zon te schijnen en het is gelijk warm, we zouden buiten kunnen eten maar we laten ons niet weer te grazen nemen door de muggen. We genieten wel van het zonnetje veilig achter het glas in de camper.

Gereden: 115 km. Camping: Whistlers icefield parkway (93) 3.5 km south of Jasper.

14