Dag 8: Osoyoos – Revelstoke

Dag 8 (5 Juni 2012) Osoyoos – Revelstroke 325 km.

Het is bijna de hele nacht door blijven regenen, en helaas toen we op stonden regende het nog.
Rond 9:30 uur reden we de camping af, eenmaal onderweg begon de lucht wat op te klaren en werd het droog. We zaten nog wel steeds met laag hangende bewolking, wat vaak mooie plaatjes opleverd. Helaas niet voor foto’s op de 1 of andere komt dat niet over.

Vandaag moesten we weer kilometers maken, nu lijkt 325 km natuurlijk niks. Maar hier in Canada moet je er ongeveer een dag vooruit trekken. De route was weer zeer afwisselend, en nu kwamen we ook door grotere dorpen en steden. Dus we hebben ons weer geen moment verveeld. Tot aan Vernon waar we boodschappen gingen doen, bleef het droog. Eenmaal de boodschappen in de camper, en de benzine tank weer vol begon het te druppelen. En de laatste 1,5 uur van de route heeft het geregend en niet zo’n beetje ook. Wel jammer want er waren mooie uitzicht punten en picknick plaatsen maar als het regent heb je weinig zin om te stoppen, en ook geen zin om foto’s te maken. Toen we de afslag naar de camping namen, dachten we echt dit is niks maar eenmaal de bocht om zagen we het welcome’s bord van de camping. En meestal kan je hier al aan zien of het verzorgd is of niet, en dat was hier zeer zeker het geval. De camping is niet groot maar dat maakt niet uit, wij hebben een stekkie. Rond 15:45 uur stond de camper op zijn plek en de slangen en stroom weer aangesloten. Vandaag gaan we maar eens een wasje draaien, de witte was moet er door. Super grote wasmachine zat nog niet half vol, programma duurde een half uurtje, ok het is niet zo schoon als thuis maar het is weer lekker fris. De droger deed er 45 min over dus alles ligt weer schoon in de kast. Vanmorgen waren we vergeten vlees uit te leggen, dus trekken we een blik ham los en maken we ons een uitgebreide uitsmijter. Nu eenmaal aan de koffie druppelt het nog steeds, en is de trein goed hoorbaar. Denk dan niet aan een syntus of een ns treintje maar aan een duitse goederen trein 3 a 4 x zo lang. Duurt ongeveer 10 min voordat hij in het geheel voorbij is, op het eind horen we hem heel in de verte op zijn hoorn blazen dus ik denk dat we dat vannacht niet horen.

We gaan nog een koppie koffie drinken en dan nog even rustig de krant lezen, meestal gaan wij naar bed wanneer de meeste van jullie opstaan.

Gereden: 225 km. Camping: Lamplighter Campground Revelstoke BC V0E 2S0, Canada,

7