Yoho National park

 Yoho betekent “schitterend” in het Indiaans en dat is geen woord teveel! Je zult overdonderd worden bij de eerste aanblik op dit ruige prachtige gebied vol watervallen, groene meren, prachtige bergpanorama’s, wilde rivieren en bossen. Breng voordat je de natuur ingaat een bezoek aan het Visitor center (gelegen aan de highway 1) om te informeren naar de weersomstandigheden en eventueel aanwezige beren.

grizzly
gm-mg12-82

Er zijn diverse leuke activiteiten te ondernemen, Emerald Lake : Dit groene meer is adembenemend mooi en omgeven door bossen en de machtige Rocky Mountains. Op het meer kan je lekker kanoën en een wandeling rond het meer duurt ongeveer 1 uur. Tijdens de wandeling kan je naar naar de “Burgess shale fossil beds” wandelen, overblijfselen van fossielen. Je hebt ook uitzicht op de Michael gletsjer en met een beetje geluk zie je een moose (eland), hert (elk) of een zwarte (of grizzly) beer. Zoals gezegd; informeer bij het visiter center of je alleen mag lopen! Als de beren in de vallei zitten moet je in groepen lopen.

Er zijn diverse leuke activiteiten te ondernemen, Emerald Lake : Dit groene meer is adembenemend mooi en omgeven door bossen en de machtige Rocky Mountains. Op het meer kan je lekker kanoën en een wandeling rond het meer duurt ongeveer 1 uur. Tijdens de wandeling kan je naar naar de “Burgess shale fossil beds” wandelen, overblijfselen van fossielen. Je hebt ook uitzicht op de Michael gletsjer en met een beetje geluk zie je een moose (eland), hert (elk) of een zwarte (of grizzly) beer. Zoals gezegd; informeer bij het visiter center of je alleen mag lopen! Als de beren in de vallei zitten moet je in groepen lopen.  Takakkaw waterval Lopend of met de auto kan je naar deze prachtige waterval, maar liefst 254 meter hoog. Een schitterend slingerweggetje bergop brengt je ernaar toe. Met een grote camper is het voorzichtig rijden! Bij de watervallen kan je lekker een stukje wandelen en genieten van de uitzichten. Vlakbij vindt je ook de Laughing waterval, eveneens een mooie waterval (30 meter hoog). Wapta Falls vindt je in de buurt van de westelijke toegang van Yoho National Park bij de Kicking Horse River. De waterval is relatief gemakkelijk te bereiken via een 30 minuten durende wandeling vanaf de Trans Canada Highway. Zeer de moeite waard, deze wandeling is geschikt voor het hele gezin! De beloning is een magnifieke waterval, één van de grootste van Yoho. Een belangrijke historische gebeurtenis vond plaats bij Wapta falls waardoor de rivier de naam Kicking Horse kreeg. In 1958 kreeg één van de eerste blanke ontdekkingsreizigers hier een trap in de borst van een paard en werd voor dood aangezien. Tijdens het graven van zijn graf werd hij weer wakker, waarop de naam Kicking Horse aan de rivier werd toegekend. De ontdekkingsreiziger was James Hector in het jaar 1858. Natural bridge  Neem ook een kijkje bij de stenen brug over de Kicking Horse rivier en geniet van het watergeweld dat onder je door giert. De “brug” is door de rivier zelf gemaakt, je kan hier lekker picknicken Wandelingen. Vanuit Field starten diverse wandelingen naar het Yoho nationaal park. De bekendste is de “Burgess Highline trail”, een wandeling naar de beroemde “Burgess shale fossil beds”. Daarnaast kan je wandelen naar de Yoho vallei met prachtige uitzichten over het park. Ook zijn er diverse kleinere wandelingen die je kan opvragen bij het Visitor center in Field.

 

1  Yoho National Park Visitor Centre Yoho National Park Visitor Centre

Wapta Falls

Takakkaw Falls

Natural Bridge

Emerald Lake

 

Downloaden (PDF, yoho-national-park.pdf)